Stichting Ekie wordt gevormd door een groep enthousiaste vrijwilligers, maar wie zijn ze eigenlijk? In onze “even voorstellen” blogs interviewen we elkaar, zodat je ons beter leert kennen. In dit blog vertelt Carlijn, de voorzitter van de BewusCie (bewustwording commissie), iets meer over zichzelf.
Wat doe je voor Stichting Ekie?
Ik ben de voorzitter van de BewusCie (bewustwording commissie). Deze commissie is verantwoordelijk voor de bewustwording van Stichting Ekie. Hieronder vallen meerdere taken, zoals het benaderen van bedrijven, organisaties en scholen voor bijvoorbeeld het geven van voorlichtingen. Daarnaast bezoeken wij congressen/symposia om ons netwerk te verbreden en naamsbekendheid te creëren.
Hoe ben je betrokken geraakt met Stichting Ekie?
Mede-oprichter Iris is sinds de basisschool een goede vriendin van mij. Iris heeft mij altijd vol enthousiasme verteld over de leuke JMZ-kampen waar zij zelf altijd naar toe ging. Toen zij samen met Lars besloot om de JMZ-kampen weer plaats te laten vinden heeft zij mij besmet met haar enthousiasme en ben ik langzaam betrokken geraakt bij deze mooie stichting. Daarnaast ben ik zelf ook een jonge mantelzorger geweest, waardoor ik mij erg kon plaatsen in de doelen van Stichting Ekie.
Wat is jouw verbintenis met jonge mantelzorger?
Op mijn dertiende is mijn vader getroffen door een hersenbloeding, met als gevolg dat hij hier lichamelijk beperkingen aan over heeft gehouden. Ik kreeg daardoor automatisch een rol als jonge mantelzorger. In huis werden de nodige aanpassingen gedaan en opeens werd het plannen van leuke uitstapjes lastiger.
Wat doe je in het dagelijks leven?
In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als kinderverpleegkundige. Ik verleen zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar in de thuissituatie. Ook tijdens mijn werk zie ik geregeld jonge mantelzorgers.
Waar word je blij van?
- Borrelen met vriendinnen
- Sportief bezig zijn
- De zon
- Italiaans eten
- Feestjes